JAVO Procestechniek – engineering

JAVO procestechniek helpt u graag met advies, engineering, projectmanagement, procurement en montage. U kunt rekenen op een sterke betrokkenheid en gedegen ondersteuning, vanaf het eerste advies tot aan de inbedrijfstelling van de installatie en daarna. JAVO Procestechniek is breed inzetbaar voor oplossingen voor stortgoed handling voor diverse branches. Of uw bedrijf nu werkzaam is in veevoeders, voedingsmiddelen, recycling, energie of in chemie of andere industrie.

Engineering
Website opstelling rendac 09-09-2019 (002)

Engineering

Een aanpassing van uw installatie, een uitbreiding of nieuwbouw vraagt een gedegen voorbereiding. We bespreken met u de mogelijkheden en opties en onderzoeken, waar nodig, de specifieke eigenschappen van de te verwerken grondstoffen en eindproduct. We maken capaciteitsberekeningen, een flowdiagram, doen waar nodig testen, ontwerpen de installatie waarbij we voldoen aan de lokale wetgeving zoals o.a. CE normering, en ATEX richtlijnen. Ook uw SHE voorschriften nemen wij mee in het design.
Eventueel scannen wij de huidige installatie zodat wij die als basis voor ons 3D model kunnen gebruiken.
Het ontwerp en 3D model bespreken wij met de gebruikers en bij overeenstemming stellen wij een offerte voor realisering op. Na opdracht wordt het ontwerp in detail uitgewerkt.

Projectmanagement

Projectbegeleiding vraagt tijd die u als gebruiker vaak niet beschikbaar heeft. Wij kunnen een groot deel hiervan uitvoeren, denk hierbij o.a. aan:
Keuze en overleg met gespecialiseerde toeleveranciers
Overleg met bouwkundig bedrijf en staalconstructeur.
Toeleveren benodigde informatie voor bekabeling en besturing
bouwvergaderingen
Planning en voortgangsbewaking
Budgetbewaking

IMG_1028
Monsterpotjes

Advies

Vanuit onze ervaring met vele processen en grondstoffen adviseren wij u bij keuze van equipment en mogelijke opstelling. Uw ervaring met uw eigen producten is hierbij ook van groot belang.
Samen staan we sterk!

Procurement

JAVO Procestechniek biedt u turn-key projecten maar desgewenst overleggen wij namens u met toeleveranciers indien u zelf kritische proces apparatuur wilt inkopen.
Onder deze noemer zijn diverse mogelijkheden die wij graag in detail met u bespreken.

Procurement